Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.
Na výrobu jedné skleničky jsme spotřebovali více než1,3kg BIO švestek.
Neobsahuje absolutně žádnéaditivum, žádná ,,E".
Bez přídavku cukrů.
BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-003
Vyrobeno na Moravě
Obsah balení: 280g
Výrobce: Dr.Hlaváč s.r.o., Sadová 904, 687 51 Nivnice, Česká republika
Průměrné výživové údaje na 100g výrobku:
Energetická hodnota 869kJ/208kcal
Tuky.....................................1,9g
z toho nasycené mastné kys....0,7g
Sacharidy.............................60,0g
z toho cukry.........................44,5g
Bílkoviny...............................3,3g
Sůl.....................................<0,1g
Opravdu jsou tato povidla jen ze švestek a bez přídavku cukru? ANO, naše povidla jsme vyrobili pouze ze švestek, ze kterých se během nekonečných hodin nepřetržitého míchání odpařila přebytečná voda.
Kolik vlastně obsahují švestek? Na 100g těchto luxusních povidel jsme museli použít bezkonkurenční množství 470g švestek. Pokud se tedy při mlsání zastavíte až na dně této nádherné hranaté skleničky, pak v sobě máte více než 1,3kg BIO švestek.
Opravdu jsou povidla bez ,,Éček”? ANO, bez jakéhokoliv zahuštění, bez konzervantů, barviv a aromat.
Opravdu jsou povidla v BIO kvalitě? ANO, náše BIO švestková povidla jsou vyrobena pouze ze švestek pěstovaných dle zásad ekologického zemědělství.
Část popisu výroby povidel od Ing. Josefa Pokorného (1866–1929):
Něco švestek úplně rozvařených stéká ihned, kdežto části ještě souvislé a na
peckách lpící seříznutými košťaty se roztírají tak, že na konec na sítu zbudou jen čisté pecky a v kádi je pohromadě kynkule. Táž zahušťuje se na tomtéž kotlu, tak že na kotel hustých povidel je třeba asi tří kotlů kynkule. Příprava kotlu povidel trvá asi 24 hodin. Zahoustnuvše povidla plní se do hrnců nebo beček, posypávají se navrch sušeným bezovým květem a podobně, rozesílají se zákazníkům a ukládají se. Moderně zařízené továrny na zužitkování ovoce místo povidlových kotlů ohňových užívají kotlů s topením parním, obsahu 15 i více hl. Mísidlo lze z kotlu vyzvednouti a kotel sám sklápěti, aby snáze se vyprazdňoval.